ZOPÁR FAJN POCHÚŤOK: XILOVIT A KNUSPERRIEGEL (DOPLNENÉ 11.7.2022)

04.07.2022 12:51

ZOPÁR FAJN POCHÚŤOK: XILOVIT A KNUSPERRIEGEL (DOPLNENÉ 11.7.2022)

Žuvačky Xilovit s príchuťou mäty piepornej; Zloženie: Zloženie: xylitol (72%), gumový základ, prírodná mätová aróma, zmäkčovadlo: rastlinný glycerín, zahušťovadlo: arabská guma, emulgátor: sojový lecitín, leštiaca látka: karnaubský vosk

- ešte dosť v pohode žuvačky, bez svinských umelých sladidiel a bez glukózového/agávového/ryžového sirupu. Obvykle, tam, kde vidíte v zložení sirup=svinstvo. Možno sójový lecitín nič moc, v každom prípade, žuvačky Xilovit sú kvalitné, nerozpadávajú sa a ako citl. osoba ich ako sa zdá celkom dobre znášam.

DOPLNENÉ 11.7.2022: po dlhodobých testoch vyšších dávok žuvačiek - pri vyšších dávkach žuvačky dráždia črevá, pravdepodobne je za to zodpovedný sójový lecitín, ktorý neodporúčam vôbec. Ak nie je bio, väčšina sójového lecitínu je získaného pravdepodobne z GMO sóje. Veľmi zaujímavý článok o sójovom lecitíne tu.

Poznámka Biblik: O Xylitole sme písali tu. Nemám rád náhrady cukru, nemôžem odporučiť piecť ani s koreninami, ani s medom ani so žiadnym sladidlom, možno ten cukor na pečenie bude top (ide o vedľajšie produkty pri zahrievaní na vys. teplotu). Osobne mám najradšej nepečené alebo rýchlo pečené mandľové koláče. Na sladenie a občas i do pečenia používame iba domáci med. Väčšinou mandľové koláče alebo taký ryžový nákyp zjeme surový. Odmalička jedávam surové žĺtka s medom, vrchol gastronómie je pridať do vymiešaných žĺtok s medom mandľovú múku. Je to naozaj veľmi dobré, deti keď prídu chcú jesť len to. Na vyváženie chuti môžeme do vymiešaných žĺtok s medom pridať trošku pravej vaniky (tiež si treba dať pozor, aby vanilka a koreniny nepochádzali s nejakých nukleárnych tichomorských ostrovov, chápete, lepšia možno vanilka z Madagaskaru ako s nejakých tichomorských ostrovov, kde sa poblíž mohli skúšať jadrové zbrane)

 

KNUSPERRIEGEL:

KNUSPERRIEGEL - Zloženie: arašidy (38%), med (20%), mandle (16%), hrozienka (13%) (sušené hrozienka, slnečnicový olej), dyňové semienka (13%)  všetky ingredience bio, vynikajúca pochúťka.

Dobrú chuť!